1 min

Er is een nieuwe browser in ontwikkeling voor het grote publiek, genaamd RockMelt, of eigenlijk kort samengevat de "Facebookbrowser". De browser is namelijk geheel ingesteld op sociale netwerken, maar vooral op Facebook en is ontwikkeld door Netscape-oprichter Andreessen.

RockMelt is afgelopen weekend als bèta beschikbaar gekomen voor de testers onder ons, maar enkel op aanvraag. De browser is gebouwd op de open source variant van Chrome: Chromium. Daardoor heeft de browser qua uiterlijk en snelheid veel weg van Chrome. Maar een belangrijk verschil tussen Chrome en RockMelt is de indeling van het scherm. De nieuwe browser heeft kolommen, in de rechterkolom staan pictogrammen van bookmarks van de gebruiker, met een automatische melding als er updates op deze sites zijn gepubliceerd en in de linkerkolom staan afbeeldingen van de favoriete FaceBook-contacten.

Om een beeld te krijgen van de nieuwe browser verwijzen wij je door naar de onderstaande video.

RockMelt wordt de Facebookbrowser genoemd omdat het geheel om Facebook draait, er is ook aandacht voor andere sociale netwerken zoals Twitter maar minder dan voor Facebook. Ook dien je in te loggen met je Facebook-account als je de browser wilt gebruiken. De Facebook- en Twitterupdates worden ook speciaal bijgehouden door de browser.

De bèta versie van de browser kan gedownload worden op aanvraag, daarnaast kunnen de gebruikers van Rockmelt drie andere Facebook-gebruikers uitnodigen. RockMelt kan zowel gedraaid worden op Windows als Mac OS X.