1 min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD heeft een aantal nieuwe processoren aangekondigd waarvan er dit jaar nog een aantal zullen verschijnen. De nieuwe desktop processoren moeten dit jaar nog verschijnen welke gebaseerd zijn op de langverwachte Bulldozer-core.

Deze nieuwe processoren beschikken nog niet over ingebouwde GPU maar zijn wel gericht op het topsegment van de desktop-markt. De zogenoemde Bulldozer-processoren die gebruikt worden in servers en beschikken over 12 of 16 cores zullen begin volgend jaar op de markt komen.

Een andere belangrijke aankondiging die AMD heeft gedaan, is dat de APU-processoren begin 2011 op de markt zullen komen. APU is een afkorting voor accelerated processing unit en is een combinatie van een GPU en een CPU. Deze processoren zijn bedoeld voor notebooks, netbooks en kleine desktops. Deze energiezuinige en compacte processoren ondersteunen DirectX 11 en zullen uitkomen in een single- of dual-core uitvoering. De processoren moeten gezien wordt als concurrent van de nog niet verschenen Intel Sandy Bride processoren. Gezien AMD ook met energiezuinige modellen op de markt gaat komen zullen deze ook de concurrentiestrijd aan gaan met de Atom-processoren van Intel. Het lijkt er dus op dat AMD probeert een inhaalslag te maken, gezien Intel ze de afgelopen jaren steeds een stapje voor was, uiteindelijk zullen de onafhankelijke benchmarks gaan bepalen of AMD het gat inderdaad heeft weten te dichten.