Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat een tijdje geleden een hacker de opensource-driver voor Kinect heeft gepubliceerd, is het Florian Pechtler gelukt om het apparaat te gebruiken als multitouch-interface. In de demonstratie die hieronder te zien is laat hij zien hoe hij met de software foto’s oppakt, versleept en vergroot.

De hack die dinsdag vrijgegeven werd door de Spaanse hacker Héctor Martin Cantero wordt nu gebruikt om Kinect als multitouch-interface te gebruiken. De software die Pechtler gemaakt had was eerder ook al geschikt om met een Wii-controler aan het werk te gaan. Vanaf nu is het dus ook mogelijk om Kinect op deze software te gebruiken.

In de demonstratie laat Pechtler zien hoe hij met twee handen foto’s kan verslepen, vergroten en oppakken. Natuurlijk loopt het progamma nog niet vlekkeloos, maar er is zeker een begin. Theo Watson, een Britse programmeur, heeft ondertussen de opensource-driver ook geschikt gemaakt voor OS X-besturingssystemen. De beveiliging van Kinect Voice Control, dat nu nog alleen in de Verenigde Staten de gebruiken is, blijkt ook makkelijk te omzeilen zijn. Als je de locatie aanpast van je Xbox Dashboard is het mogelijk om Voice Control te gebruiken in het Engels.