1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony dacht wellicht met firmwareversie 3.42 het laatste woord te hebben wat betreft de hack voor de PlayStation 3, maar niets is minder waar. De makers van de PS Jailbreak hebben een nieuwe manier gevonden om de PlayStation 3 te hacken.

Dankzij de PS Downgrade, welke op het bestaande PS Jailbreak-apparaat geïnstalleerd moet worden, kunnen gebruikers met een firmware boven versie 3.41 weer aan de slag met homebrew, Linux en backups.

Door de PS Downgrade-software op het bestaande apparaat te installeren wordt het mogelijk om alle oudere, huidige én toekomstige firmware-versies op de console te installeren. Volgens de makers is een downgrade tevens niet vast te stellen door de fabrikant, zodoende zou een downgrade veilig zijn.

De PS Downgrade-software is volgens de makers slechts compatibel met originele PS Jailbreak-hardware. Of dit waar is moet nog blijken, hetzelfde werd immers gezegd over de PS Jailbreak-software welke later ook bleek te werken door middel van rekenmachines, controllers en anders USB-sticks.