1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Novell is na een lange zoektocht dan toch overgenomen, het bedrijf Attachmate is degene die aan het langste eind trekt. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in emulatie en fraudedetectie. De nieuwe eigenaar van Novell is van plan het bedrijf op te splitsen in twee delen, namelijk het Novell deel en Suse Linux.

Attachmate was al langere tijd bezig met een overname van het bedrijf Novell, toch werd er getwijfeld of dat het softwarebedrijf dit overnamebedrag wel op kon brengen. Uiteindelijk is het Attachmate toch gelukt om met 2,2 miljard dollar over de brug te komen, mede dankzij een aantal investeringsmaatschappijen. In maart sloeg Novell al een bod af van 2 miljard dollar, meerdere bedrijven waaronder VMWare, HP, Red Hat en Oracle waren geïnteresseerd in Novell.

Novell heeft tijdens de aankondiging ook bekend gemaakt dat ‘bepaalde intellectueel eigendommen’ zijn verkocht aan CPTN Holdings LLC voor een bedrag van 450 miljoen dollar. Deze holding is een door Microsoft georganiseerd consortium van IT bedrijven, onduidelijk is om welke intellectuele eigendommen het gaat en of dat Microsoft er zelf direct iets mee te maken heeft. Novell is ook eigenaar van het intellectueel eigendom op Unix, iets wat in handen van Microsoft niet echt goed terecht zou komen. De twee onderdelen waarin Novell gesplitst gaat worden zullen in de portfolio van het bedrijf opgenomen worden en wellicht deels worden samengevoegd met de huidige activiteiten van Attachmate en dochteronderneming NetlQ.