1 min

Volgens een analist zullen volgend jaar de prijzen voor NAND flash-chips flink gaan dalen, volgens een schatting daalt de prijs met zo’n 35 procent. Ook verwacht de analist dat de vraag naar deze flash-chips gigantisch toeneemt, zo zou de marktomvang met zo’n 16 procent gaan stijgen.

Uit de cijfers is te halen dat de markt met zo’n 21,5 miljard dollar zal gaan stijgen. Deze berekeningen komen uit een onderzoek van DRAMexchange, een onderzoeksafdeling van de firma Trendforce.

Ook zullen de chips het komende jaar verder verbeterd gaan worden, zo zal er gewerkt gaan worden met een kleinere spoorbreedte, waardoor er meer chips gehaald kunnen worden uit één waffer. Er wordt verwacht dat volgend jaar meer chipfabrikanten gebruik gaan maken van de 2 nanometer technologie, waardoor de productie van de 4 nanometerchips uiteraard zal dalen. Nu wordt er vooral gebruikt gemaakt van de 4 en 3 nanometer technologie.

De vraag naar flash-geheugenchips stijgt vooral dankzij de verkoop van de vele smartphones en tablets. Volgens de verwachtingen zullen er zo’n 11 miljoen tablets worden verkocht dit jaar, volgend jaar wordt er gerekend op zo’n 50 miljoen verkochten tablets.