1 min

Google heeft gisteren een uitnodiging de deur uitgedaan voor een evenement over Chrome dat het op 7 december houdt.

Google laat weten spannend nieuws te hebben met betrekking tot Google Chrome. De verwachtingen zijn dat er een Google-netbook aangekondigd wordt en dat de Chrome Web / App Store open zal gaan die eerder dit jaar op de Google IO is aangekondigd.

Een netbook lijkt niet vergezocht. Er zijn al langer geruchten over een mogelijke netbook van Google met Chrome OS. Nu is er echter ook iets meer informatie uitgebracht. Een anonieme bron heeft een afbeelding achtergelaten van de mogelijke fabrikant van de netbook waarop de toetsenbordindeling van de netbook is te zien.

Opvallend aan deze foto is dat Caps Lock vervangen is door een search-knop die Google search oproept. Verder is de Windows-toets of een vervanger daarvan niet aanwezig. Bovendien bevinden zich boven de nummertoetsen, naast enkele functietoetsen, ook een terug- en volgendeknop, iets wat kan duiden op Chrome OS.

De bron meldt verder dat de netbook inderdaad op 7 december zal worden aangekondigd, maar dat deze pas vanaf 14 december uitgebracht zal worden. Overigens is er bovendien een foto gelekt van Acers Chrome-netbook (het ZGA-model) dat precies dezelfde toetsenbordindeling heeft.