1 min

Tags in dit artikel

,

Vanmorgen heeft de Britse politie de oprichter van WikiLeaks, Julian Assange gearresteerd. Assange wordt al langere tijd gezocht, hij wordt verdacht van verkrachting, seksuele intimidatie en dreigende uitingen.

Julian Assange heeft zich vanmorgen zelf gemeld bij een politiebureau in London, daar werd hij om 09.30 uur gearresteerd, aldus verschillende Britse media. Assange heeft gisteren avond samen met zijn advocaat Mark Stephens al gemeld dat zij van plan zijn om met de Britste politie te gaan praten.

Al een tijdje werd Assange internationaal gezocht, de Britse politie heeft hem opgepakt op verzoek van Zweden. Vorige maand had Zweden een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd, echter vond de Britse politie dat er onvoldoende informatie was om Julian Assange op te pakken.

De afgelopen maanden is Assange vaak in het nieuws geweest door zijn website WikiLeaks, die momenteel fel omstreden is. WikiLeaks is al van een aantal diensten afgesloten, zo heeft PayPal Wikileaks’s rekening ook al geblokkeerd. Assange zelf heeft laten weten aan een aantal vrienden dat Zweden achter hem aan zou zitten door de druk van de Verenigde Staten.