1 min

Tags in dit artikel

,

Nog geen twee weken geleden is Wikileaks van het hostingplatform van Amazon verwijderd, echter draait er nu alweer een nieuwe mirror van de klokkenluiderssite op Amazons hostingplatform. Dit zou de "meest logische optie" zijn, aldus een cio van de Deense krant Politiken.

De Wikileaks mirror die op het hostingplatform van Amazon draait, is daar geplaatst door de Deense krant Politiken. "Onze keuze voor Amazon is toevallig, alhoewel ik wel begrijp dat het een beetje vreemd kan lijken", aldus Per Palmkvist Knudsen, cio van media group JP/Politiken Hus. Wikileaks werd eerder al van de Amazon-servers afgegooid, dit zou komen door politieke druk vanuit de VS.

Volgens de cio zou hun keus gewoon toevallig zijn en niet komen door politieke of wraakzuchtige gevoelens. Dit zou de eenvoudigste en simpelste optie zijn, politiken gebruikt een Europese Amazon-server voor de mirror. "Amazon is snel en simpel op te zetten, maar ik kan me voorstellen dat het een goed verhaal zou zijn als we van de Amazon-servers verwijderd zouden worden." De mirror van Wikileaks is de enige dienst van Politiken die op dit moment draait bij Amazon, echter heeft de uitgever wel al eerder gebruik gemaakt van de diensten van de cloudprovider. Of Amazon wederom actie gaat ondernemen en ook deze mirror offline haalt is onbekend.