1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de racegame Forza Motorsport 4 ook speelbaar zal zijn met Kinect, op welke manier je Kinect kan gebruiken heeft Microsoft nog niet verklapt. Microsoft heeft dit gisteren bekend gemaakt, volgens de softwaregigant zou Forza Motorsport 4 bestempeld worden als ‘de meest realistische autosimulator op welke console dan ook’.

Forza Motorsport 2 werd zondag aangekondigd tijdens de SpikeTV VIDEO Game Awards, hier zijn al meer games aangekondigd zoals de game ‘Insane’ waar we gisteren over schreven. Forza 4 zal zeker Kinect gaan ondersteunen alleen op welke manier Kinect toegepast kan worden is nog niet bekend. Op de E3 in 2010 toonde de ontwikkelaars van Forza al een korte techdemo over wat er allemaal mogelijk was met Kinect binnen Forza Motorsport 4, zo kon je de auto in detail bekijken en ook het instappen was mogelijk. Er werd ook een race getoond waarbij je als speler alleen maar hoeft te sturen, het gas geven en remmen wordt automatisch gedaan door de console. Of dat dit ook echt verwerkt wordt in de game is onduidelijk.

Naast kinect-ondersteuning belooft Microsoft ook dat de zwaartekracht effecten verbeterd zullen worden, ook is de game voorzien van een flink portie droomauto’s en circuits. Forza 4 zal in de herfst exclusief voor de Xbox 360 op de markt komen, een adviesprijs is nog niet bekend. Voor degene die de video nog niet kennen hieronder is die nogmaals te bekijken.