1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Steve Ballmer zal binnenkort over Windows 8 spreken, waarschijnlijk maakt de topman van Microsoft onder meer bekend dat het nieuwe besturingssysteem ook overweg kan met processoren die gebaseerd zijn op ARM-architectuur.

Officieel is er nog niets bevestigd, maar grote media als All Things Digital, Wall Street Journal en Bloomberg vermelden allen uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen dat de ondersteuning voor ARM-architectuur er aan zit te komen.

Windows 8 zou zich meer op tablets richten. ARM is op het moment één van de grootsten in de tablet-markt, zo niet de grootste speler. Een overeenkomst tussen Microsoft en ARM zou dan ook niet bepaald ver gezocht zijn. Echter, Windows 8 wordt pas over ongeveer 2 jaar verwacht en er kan nog veel gebeuren.

Mary Jo Foley van ZDNet heeft gerapporteerd dat het ook om een nieuwe versie van Windows CE zou kunnen gaan, welke mogelijk door het leven zou gaan als Windows 8 ‘Lite’. In januari zullen we werkelijk weten wat Microsoft’s plannen zijn. Misschien.