1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft de doelstelling voor de productie van de iPhone verhoogd, op dit moment staan er bij de Chinese leveranciers zo’n 20 tot 21 miljoen stuks in bestelling. Deze bestelling moet in het eerste kwartaal van 2011 aan Apple geleverd gaan worden.

De website Digitimes is met deze cijfers op de proppen gekomen, zij zouden dit gehoord hebben van een aantal bronnen bij de Taiwanese leveranciers. Tot nog toe gingen diverse bronnen uit van 19 miljoen stuks in het eerste kwartaal van 2011. Die 19 miljoen exemplaren zijn ook al een flinke verhoging, uitgaande van het feit dat Apple in het vierde kwartaal van dit jaar zo’n 15,5 miljoen iPhones geleverd heeft gekregen. In heel 2010 heeft Apple totaal 47 miljoen exemplaren geleverd gekregen van verschillende leveranciers.

De extra bestelling die Apple nu gedaan heeft is vooral bedoeld voor de WCDMA-variant van de iPhone, deze bestelling had Apple eerder ook al opgehoogd van 13 miljoen stuks naar 14 a 15 miljoen exemplaren. Deze exemplaren zullen geleverd worden door de fabrikant Foxconn. De CDMA-variant van de iPhone staat ook in bestelling, dit zijn echter maar 5 a 6 miljoen exemplaren, welke geproduceerd gaan worden door Foxconn en door Pegatron Technology, beide fabrikanten zouden ieder de helft voor hun rekening nemen.