1 min

Tijdens de jaarwisseling verwacht Vodafone dat Nederlanders massaal gebruik gaan maken van internet op de mobiele telefoon, door social media zoals Twitter, Facebook en Hyves.

"Wij verwachten dat het mobiele internetverkeer tijdens de jaarwisseling 50 procent hoger ligt dan op een normale vrijdag", meldt een woordvoerster van Vodafone. Het telecombedrijf denkt dat Nederlanders hun gelukswensen vooral gaan verspreiden via social media zoals Twitter, Facebook en Hyves. Dit heeft Vodafone maandag bekend gemaakt.

Het telecombedrijf denkt dat het komt het door de toename van het aantal smartphones. "Mensen vinden het makkelijker om via social media te communiceren in plaats van te bellen of te sms’en," aldus de woordvoerster. "Verder signaleren wij een toename van het mobiele internetverkeer bij gebeurtenissen waarbij gebruikers ervaringen of gevoelens willen delen."

Naast Vodafone denken ook KPN en T-Mobile dat het mobiele gebruik van internet zal stijgen rond de jaarwisseling. Ze verwachten dat er flink zal worden ge-sms’t. "Omdat SMS’en nog altijd persoonlijker is", aldus de woordvoerster van T-Mobile. Volgens de woordvoerster van T-Mobile zal Twitter het populairst zijn tijdens de jaarwisseling. "Dat is heel direct. Naderhand kunnen foto’s of uitgebreide verslagen worden gedeeld via Hyves en Facebook."