1 min

Tags in dit artikel

,

De afgelopen dagen zijn er verschillende aanvallen geweest op de servers van Opennu.nl, de aanvallen zijn echter niet geslaagd, de website is nog steeds bereikbaar. Opennu.nl is een recent opgerichte Nederlandse variant van WikiLeaks, volgens Michel Spekkers hebben de aanvallen geen schade aangericht aan de servers.

Er is op verschillende manieren getracht om de website offline te halen of om de informatie te bemachtigen welke tot op heden is aangeleverd. Er is getracht om in het systeem in te breken en ook is getracht om in de mailboxen van de website te komen, aldus Spekkers. De aanvallen zijn waarschijnlijk naar aanleiding van vraagtekens in de pers over de veiligheid van Opennu.nl, het was namelijk niet geheel duidelijk hoe goed de website is beveiligd. Wie de daders zijn en wat hun doel is blijft tot op heden onduidelijk.

Gisteren bereikte het verkeer op de internetpagina van Opennu.nl een piek, volgens Spekkers zou dit het begin zijn van een nieuwe aanval. Spekkers gaat geen aangifte bij de politie doen, volgens Spekkers gaat het maar om kinderspel.