1 min

Tags in dit artikel

, ,

Lange tijd hebben we er niets meer van vernomen, maar met de komst van Kinect voor de Xbox 360 lijkt de Red Ring of Death opnieuw zijn opwachting te maken. Vele gamers klagen over een kapotte console na een Kinect-game gespeeld te hebben.

Een aantal jaren geleden was de Red Ring of Death een ware plaaggeest voor Microsoft. Xbox 360-consoles faalden met bosjes tegelijk en de klachten stroomden binnen. Met nieuwere versies van de console wist Microsoft de problemen grotendeels op te lossen. Nu lijken de problemen echter weer de kop op te steken, in dit geval in combinatie met de bewegingsgevoelige camera, Kinect.

Volgens veel gebruikers ontstonden er problemen na het gebruik van de camera. Er zouden verscheidene fora zijn waar de klachten worden gemeld, ook op het officiële Xbox-forum is een groot topic geopend, hieruit blijkt dat de problemen voornamelijk voorbehouden zijn aan de normale Xbox 360-modellen, de Xbox 360 Slim zou minder last hebben.

Microsoft reageerde reeds op het voorval, maar ontkent in alle hoogten dat de problemen zich voordoen dankzij Kinect. Volgens Microsoft is Kinect immers gemaakt om met elke Xbox 360 te werken.