1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Toshiba’s eerste stapjes in de tablet-markt met Android-systemen waren weinig succesvol. Dixons was de exclusieve verkoper, maar na slechts een week liet de winkelketen de tablet al weer uit de schappen halen ten gevolge van softwareproblemen. Toshiba kondigde tijdens de CES een nieuwe tablet aan.


De tablet is vooralsnog niet voorzien van een naam. We hebben te maken met een Android 3.0-systeem, het scherm heeft een diagonaal van 10.1 inch en kan beelden van 1280 bij 800 pixels weergeven. Het scherm zou gebruikers de mogelijkheid bieden om 720p-content af te spelen.

Toshiba voorziet haar tablet van twee camera’s, de camera aan de voorkant heeft een resolutie van 2 megapixel, aan de achterkant is een camera met 5 megapixel geplaatst. Verder is er ook een GPS-, WiFi- en Bluetooth-module aanwezig. Voor fysieke data-overdracht is er tevens een mini- en gewone USB-poort.

Het hart van de tablet is een nVidia Tegra 2-chip, hoeveel werk- en opslaggeheugen de tablet zal bevatten is echter onduidelijk. Uitvoer van beelden kan gebeuren via een normale HDMI-poort.

Toshiba zal de tablet in de eerste helft van 2011 op de markt zetten, een prijs is onbekend.