1 min

Tags in dit artikel

, ,

ISACA heeft een onderzoek uitgevoerd naar de overstap op cloud computing, uit dat onderzoek blijkt dat 40 procent van de onderzochte topmanagers niet van plan zijn om over te stappen naar cloud computing. De topmanagers maakte zich vooral zorgen om de beveiliging en privacy van de technologie.

Dit onderzoek bestond uit 843 topmanagers uit 21 landen, het onderzoek draagt de naam Global Status Report on the Governance of Enterprise IT. 93 procent van de organisaties die mee deden aan het onderzoek besteedde hun IT-activiteiten uit aan derde partijen.

Een deel van de partijen die niet kozen voor cloud computing vreest voor de veiligheid van zijn data bij cloud computing, een ander deel kon niet in zee gaan met aanbieders omdat een verouderde infrastructuur de mogelijkheid belemmert. De organisaties die wel voor cloud computing kiezen, de andere 60%, geven aan deze technologie vooral te gaan gebruiken voor minder kritieke diensten. Van deze groep van 60% geeft zo’n 40% aan op termijn wel cloud computing in te willen gaan zetten voor de kritieke IT-diensten.