1 min

Tags in dit artikel

,

Na het ontstaan van Apple’s "glassgate" is Apple niet geheel onverwacht aangeklaagd door een inwoner van het Amerikaanse Californië. Donald LeBuhn vind namelijk dat Apple zijn klanten bewust misleid over de sterkte en breukgevoeligheid van het scherm van Apple’s iPhone 4.


Zo meld de website van Apple dat het glas twintig keer zo stijf en dertig keer zo hard is als plastic. LeBuhn is het hiermee niet eens en klaagt daarom Apple aan voor vergoeding van de kosten van zijn toestel en de kosten van de rechtszaak. Drie weken na aankoop van zijn iPhone 4 liet dochterlief deze van een meter hoog vallen waarna er schade optrad. Ook meld LeBuhn dat hij zijn vorige iPhone 3GS, meerdere malen heeft laten vallen van een vergelijkbare hoogte waarbij er geen schade ontstond.

Squaretrade melde in oktober 2010 dat iPhone 4 bezitters twee maal zo vaak tegen glasbreuk aanlopen dan iPhone 3GS bezitters. 3,9 procent van de iPhone 4 bezitters meld binnen vier maanden na aankoop glasschade aan het toestel. Het is echter nog niet bekend of Apple deze "glassgate" ook als volwaardig probleem ziet. Indien LeBuhn deze rechtzaak weet te winnen van Apple, zou dat voor Apple zeer nadelige gevolgen kunnen hebben, er ligt dan namelijk een vonnis waar andere weer naar kunnen verwijzen.