1 min

Tags in dit artikel

,

In een uitnodiging voor de Game Developers Conference 2011 aankomende maand, valt op te maken dat Sony een lezing houdt over het nieuwe Move Server project. Dit project moet voor nieuwe usability zorgen waarmee ontwikkelaars en hobbyisten hun eigen software kunnen schrijven voor de PC en Move.

Sony is de afgelopen tijd meerdere malen in het nieuws geweest, zo spande Sony rechtszaken aan tegen GeoHotz en leden van failOverflow wegens het hacken van de PlayStation 3. Als Sony er nu voor kiest om Move naar de PC te brengen en een SDK voor iedereen beschikbaar te stellen zou dat een aparte wending zijn en een interessante keuze. Sony heeft de PlayStation 3 zo gesloten mogelijk proberen te houden, dus men ging er vanuit dat dit voor Move niet anders zou zijn.

Verdere informatie is nog niet bekend. Een vergelijkbaar gerucht gaat ook de ronde over Microsoft’s Kinect en officiële support voor de pc. Het product van Microsoft is inmiddels al meerdere malen gehackt. Of Sony inderdaad met Move naar de PC komt is nog even afwachten tot de conferentie!