2min

De geruchten rondom Windows 8 nemen steeds grotere vormen aan, vorig jaar ging men er nog vanuit dat we halverwege 2012 pas de eerste beelden van Windows 8 te zien zouden krijgen. Inmiddels zijn we 2 maanden onderweg in 2011 en werden er tijdens de CES in januari de eerste beelden van Windows 8 getoond. Vorige week ging het gerucht dat Windows 8 binnen 6 maanden af kan zijn en in de winkels kan liggen en nu gaat het gerucht dat we alpha of betà versie te zien krijgen in juni.

De geruchten rondom Windows 8 nemen dus gestaag toe, Microsoft zelf schept op dit moment nog geen duidelijkheid. Zij ontkennen of bevestigen helemaal niets. De interface van Windows 8 zou zijn gebaseerd op de Windows Phone 7 interface

Microsoft is van plan in juni 2011 een vroegtijdige versie van Windows 8 voor tablets te introduceren. De interface van Windows 8 zal volgens Business Insider wat meer lijken op die van Apple, daarnaast zullen er ook onderdelen van de "Metro" interface worden gebruikt waar Windows Phone 7 op is gebaseerd. Windows Phone 7 "Metro" is uiteindelijk weer gebaseerd op de mediacenter software die bij Windows XP zat in 2004.

In elk geval zou Microsoft in juni van dit jaar, vlak voor het eind van Microsoft’s fiscale jaar, de nieuwe Windows versie willen tonen op een tablet. Of deze Windows versie dan ook echt Windows 8 gaat heette en ook voor desktops en notebook computers op de markt komt is de grote vraag, gezien er vooralsnog alleen over tablets wordt gesproken. Mogelijk wordt dit een extra besturingssysteem van Microsoft. Naast Windows 7, Windows Phone 7 en de server varianten.

Het enige wat met zekerheid gezegd kan worden is dat de nieuwe Windows versie de ARM-processoren zal ondersteunen welke in veel mobiele apparaten worden gebruikt. Microsoft werkt hiervoor samen met verschillende chipfabrikanten zoals Nvidia, Qualcomm en Texas Instruments.