2min

Alle moeite die Microsoft heeft gedaan om het Windows Phone 7 platform zo aantrekkelijk mogelijk te maken begint zijn vruchten af te werpen. Inmiddels zijn er ruim 9000 applicaties te vinden in de Market Place en is de symbolische grens van 10.000 applicaties in zicht.

Om het platform zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor ontwikkelaars gaf Microsoft eerder al gratis telefoons weg en mogen medewerkers van het bedrijf bijverdienen met eigen applicaties. Iets wat eerder strikt verboden was bij Microsoft. In plaats daarvan worden er nu zelfs pizza avonden georganiseerd om dit juist te stimuleren. Volgens Microsoft zelf maken veel van haar medewerkers inmiddels gretig gebruik van deze nieuwe regel en zijn zij volop aan het ontwikkelen geslagen.

Inmiddels zijn er ruim 32.000 geregistreerde ontwikkelaars voor het Windows Phone 7 platform. Deze zorgen volgens Microsoft gemiddeld voor zo’n 100 applicaties per dag. Dit staat natuurlijk in schril contrast met platformen als Apple’s iOs waar inmiddels honderdduizenden applicaties voor te vinden zijn. Dit is volgens Brix, medewerker van Microsoft, vooral te wijten aan het feit dat het Windows Phone 7 platform nog in de kinderschoenen staat. Ook zou volgens Brix het platform steeds populairder worden en slaat vooral de optie om applicaties te testen erg aan. Iets wat niet mogelijk is op het platform van Apple. Zo zouden volgens Brix de applicaties met deze optie een stuk meer worden gedownload dan applicaties zonder deze optie. Ook zou de daarop volgende aankoop veel vaker plaatsvinden.