1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft gisteren bekend gemaakt dat zij inmiddels meer dan tien miljoen Kinects heeft verkocht. Dit aantal behaalde Microsoft in iets meer dan vier maanden waardoor de Kinect het snelst verkopende consumenten apparaat is.

Met deze prestatie behaalde Microsoft ook een vermelding in het Guinness book of records. Naast de grens van tien miljoen Kinect pakketten meldt Microsoft ook dat de grens van tien miljoen Kinect games gepasseerd zou zijn. Eerder liet Microsoft al weten dat zij binnen 60 dagen na de lancering al ruim acht miljoen Kinect games verkocht had.

De Kinect for Xbox 360 werd gelanceerd nadat de Wii een groot succes bleek, ook Sony stapte in met de Playstation Move waardoor Kinect nu ook de directe concurrent is van de Move. Volgens Microsoft en vele aangangers van het bedrijf schuilt de kracht van de Kinect vooral in het feit dat je met je hele lichaam een game kan besturen. Bij de Move en de Wii is dit slechts door middel van een controller die je positie bepaald. Met de behaalde verkoopcijfers lijkt Microsoft op dit moment een populairder stukje hard- en software in handen te hebben dan Sony.