1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens Peter Vesterbacka, de CEO van Angry Birds-ontwikkelaars Rovio, is het einde van console-gaming nabij. Volgens Versterbacka is de consument niet lang meer bereidt om 50 a 60 euro te betalen voor een game en liggen de kansen meer bij de mobiele platformen.

Volgens de CEO van Rovio liggen de kansen vooral bij games als Angry Birds welke inmiddels ruim 100 miljoen keer over de toonbank ging. Vesterbacka heeft echter geen antwoord op de vraag wat volgens hem het beste verkoopmodel voor de toekomst is. "De consument is het echter zat om grof geld te betalen voor een game die moeilijk te upgraden is en daardoor een minder lange speelbaarheid heeft".

Deze uitspraken deed de CEO van Rovio op een paneldiscussie in Texas waar hij werd tegen gesproken door Tero Ojanpera van Nokia. De werknemer van het Finse bedrijf was van mening dat "zolang tablets niet op televisies aan worden gesloten, het gamen op een console nog lang blijft bestaan."

Rovio timmert hard aan de weg en dat leverde al ruim 50 miljoen dollar op. Angry Birds is inmiddels op bijna alle mobiele platformen te spelen en krijgt een vervolg in de vorm van Angry Birds Rio. Dit vervolg zal eerst exclusief uitkomen in Amazon’s Appstore. Later zal het tweede deel ook uitkomen op alle andere platformen.