2min

De CEO van Nokia, Stephan Elop, heeft aan Reuters laten weten dat aan het einde van 2011 de eerste Nokia smartphone met Windows Phone 7 in de winkels moet liggen. Aan dit toestel wordt momenteel al gewerkt.

Vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona van begin dit jaar maakte Nokia bekend dat het een intensieve samenwerking aan ging met Microsoft. Nokia laat Symbian voor wat het is en gaat voornamelijk Windows Phone 7 gebruiken op haar nieuwe toestellen. Microsoft zou naar verluidt 1 miljard dollar hebben betaald aan Nokia om het bedrijf over de streep te trekken.

Officieel zou Nokia pas in 2012 met de eerste Nokia op de markt komen met daarop het Windows Phone besturingssysteem, maar Elop heeft laten weten dat hij dat te lang vindt duren en richt zich nu op eind 2011.

Elop liep ook weten dat er al mensen bezig zijn met het ontwikkelen van de eerste Nokia Windows Phone toestellen. Over het gerucht dat Microsoft op termijn Nokia helemaal zou willen overnemen, reageerde hij dat ze dan nog druk in gesprek zouden zijn en de ontwikkeling van een eerste telefoon niet zoveel haast zou hebben.

Hoe de samenwerking er precies uit komt te zien tussen de bedrijven is iets wat de komende maanden nog verder moet worden ingevuld. Elop liet tot slot weten dat hij zich wil richten op de toekomst en hij niet van plan is om de topmannen bij Nokia aan te gaan pakken. Hierover gaan al geruchten sinds de aanstelling van Elop.