1 min

Dat Mozilla de handdoek nog niet in de ring hoeft te gooien in de strijd om de browser markt is de afgelopen 24 uur maar weer eens bewezen. De nieuwe versie van Firefox die sinds gisteren beschikbaar is wordt massaal gedownload. De afgelopen 24 uur werd Firefox 4.0 maar liefst 4,8 miljoen keer gedownload. Ter vergelijking Internet Explorer 9 werd in de eerste 24 uur 2,35 miljoen keer gedownload.

Het mag duidelijk zijn dat de concurrentie heftiger wordt nu alle browser fabrikanten recent een nieuwe versie hebben uitgebracht. Het is wel enigszins opvallend dat er zoveel meer mensen interesse hebben in een nieuwe Firefox versie ten opzichte van een nieuwe Internet Explorer.

Mozilla heeft echter nog steeds een record in handen en hoopt deze wellicht nog te breken vandaag. De officiële 24 uur is pas vandaag aan het einde van de middag voorbij. De downloadlink van de nieuwe browser was echter al eerder uitgelekt vandaar dat de telling al iets eerder is begonnen. Het record van Mozilla is gevestigd met Firefox 3, destijds werd deze versie in de eerste 24 uur maar liefst 8 miljoen keer gedownload.

Mozilla verwacht dat het gebruik van Firefox met de nieuwe versie weer zal toenemen. Voornamelijk ten kostte van Internet Explorer, maar ook moet er wat marktaandeel van Chrome terug worden gewonnen.

Firefox 4 is hier te downloaden!