1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo heeft geen interesse in de telefoonmarkt en zal voorlopig ook geen telefoon op de markt brengen zoals Sony dit bijvoorbeeld doet met de Sony Ericsson Xperia Play. Dit liet Nintendo weten in een interview aan CNN.

Ondanks dat de directe concurrenten van Nintendo wel deze markt instappen heeft Nintendo hier geen behoefte aan. Ook zou Nintendo niet de intentie hebben om een licentie van haar merk aan een fabrikant te verschaffen. De fabrikant laat weten dat zij zich zullen blijven focussen op apparaten die gericht zijn op entertainment. Nintendo sluit het idee echter niet volledig uit, voorlopig zal Nintendo dus echter geen aanstalte maken.

Afgelopen maand lanceerde Nintendo nog haar nieuwe handheld die luistert naar de naam 3DS. Deze spelconsole op handformaat is in staat om 3D beelden te laten zien zonder dat de gebruiker een bril moet dragen om het effect waar te nemen. Volgens eigen zeggen verkocht de fabrikant meer exemplaren dan op de lanceerdag van elk ander DS of GameBoy systeem. Voorlopig zal Super Mario op een Nintendo telefoon dus een droom blijven.