1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Voor het eerst in de geschiedenis van de Anno-serie zal het spel zich in de toekomst afspelen. De speler zal in het nieuwe deel veel te maken krijgen met klimaatsverandering en zullen daar op moeten anticiperen.

De spelers zullen in het nieuwste deel van de serie te maken krijgen met ecologische problemen en nieuwe technieken die de toekomst met zich mee zullen gaan brengen. Daarnaast zullen de spelers de keuze moeten maken om met grote en milieuonvriendelijke Tycoons te spelen of toch het milieu te sparen en voor milieuvriendelijk Ecos te gaan. Zoals te verwachten zullen deze keuzes ook hun effect op het spel hebben en zal de speler naarmate deze vordert in het spel hier de voor- en nadelen van ondervinden.

Het nieuwe deel in de bekende serie zal volgens Ubisoft marketingmanager Adam Novickas toch vertrouwd aanvoelen ondanks dat het zich in de toekomst af speelt. Doordat het spel zich afspeelt in het jaar 2070 heeft de ontwikkelaar naar hartelust tekeer kunnen gaan en waren er vrijwel geen grenzen in het ontwerpen van nieuwe dingen. Volgens Ubisoft zal dit nieuwe spelers aantrekken maar ook de huidige fans tevreden stellen. Dit laatste is echter te betwijfelen want misschien ligt juist de kracht van de Anno-reeks wel in het feit dat de game zich voorheen altijd in het verleden afspeelde.