2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

LG zal begin deze zomer zijn Optimus 3D en Optimus Pad lanceren in Nederland. Waar de Optimus 3D de nieuwe koploper op de smartphone markt moet worden, gaat de Optimus Pad de strijd aan met onder andere de Galaxy Tab en de Xoom.

De LG Optimus Pad werd afgelopen februari getoond op het Mobile World Congress en zal naar verwachting aan het begin van deze zomer in de winkels komen te liggen. De Optimus Pad heeft de beschikking over een 8,9 inch scherm met een resolutie van 1280 x 768 pixels. De Optimus Pad zal op Android Honeycomb draaien welke speciaal ontworpen is voor tablets. Onder de motorkap zal een 1 GHz dual-core processor schuil gaan naast 32GB aan opslagruimte. Het meest interessante aan de tablet is zijn vijf megapixel 3D camera. Hiermee zal het mogelijk zijn om 3D content op te nemen. Op voorzijde vinden we nog een twee megapixel camera waarmee video-bellen mogelijk zal worden gemaakt. De prijs van een los exemplaar zonder een abonnement zal minimaal 849 euro zijn.

Er gaan ook geruchten dat LG is geselecteerd door Google om een tablet te fabriceren voor het Google Nexus label, maar dit is helaas nog steeds niet bevestigd.

De Optimus 3D zal LG’s nieuwe paradepaardje worden en heeft net als de Optimus Pad 3D ondersteuning. Het toestel wat op Android 2.2 draait zal een 1 GHz processor aan boord hebben van Texas Instruments. Daarnaast zal het toestel een autostereoscopisch WVGA 3D-scherm hebben met een afmeting van 4,3 inch. De resolutie zal 800 x 480 pixels bedragen. Daarnaast heeft de Optimus 3D nog twee camera’s aan boord van ieder vijf megapixel. Hierdoor zal de smartphone in staat zijn om 3D content op te nemen. Tevens zal dit ook afspeelbaar zijn op het toestel en waar te nemen zonder een 3D-bril. De prijs van de Optimus 3D zal naar verwachting iets onder de 600 euro blijven.