2min

Anonymous staakt voorlopig de aanvallen op Sony. Door de aanvallen eerder deze week was het PlayStation Network meerdere keren offline en werden daarmee gebruikers getroffen. Dit was volgens Anonymous echter niet de bedoeling.

Anonymous laat in een verklaring weten dat de actie alleen gericht zou zijn op Sony en zij hun best doen om de gamer niet tot last te zijn. Dit was wel het geval eerder deze week en daarom heeft de groep hackers besloten om tijdelijk hun acties tegen Sony te staken. Anonymous benadrukt dat de groep hackers aan hun kant staan en voor hun rechten opkomt. De groep kwam er achter dat het niet zo slim was om Sony aan te vallen middels het PSN. Anonymous laat echter weten dat zij nog legio mogelijkheden achter de hand hebben waarmee ze Sony plat kunnen leggen.

Sony deed het offline zijn van het PlayStation Network eerder af onder de reden dat zij bezig zouden zijn met onderhoud. Later deze week gaven zij echter toe dat het offline zijn van het netwerk kwam door een cyberaanval van buitenaf. Momenteel is Sony nog bezig om de servers te herstellen en daarom kunnen gamers nog hinder ondervinden. De reden dat Anonymous achter Sony aanzit is omdat de fabrikant momenteel in een rechtszaak verwikkeld is met Georgre Hotz, de hacker die de beveiliging van de Playstation 3 wist te kraken.

Anonymous liet in de verklaring ook weten dat een zustergroepering genaamd SonyRecon er nu op uit is om sommige hooggeplaatste werknemers bij Sony persoonlijk te raken. De vraag is hoever dit zal gaan en daarom laat Anonymous weten dat niet alle leden van Anonymous achter deze acties en zustergroepering staat.

Anonymous is sinds de Wikileaks-zaak vrij vaak in het nieuws en dat roept inmiddels gemengde gevoelens op. Volgens de een zijn het pioneers voor de vrijheid van meningsuiting en voor de ander zijn het irritante nerds of pubers die niets beters te doen hebben. Hoe dan ook, met deze actie lijken zij in ieder geval niet op veel steun te hoeven rekenen onder de PlayStation gamers.