2min

Tags in dit artikel

, ,

De specificaties van de opvolger van de Torch zijn bekend. Fudzilla kwam in het bezit van deze informatie door interne bronnen bij RIM. Volgens de website is de Torch 2 de telefoon die de Torch 1 had moeten zijn.

De bronnen vertellen dat de specificaties betrekking hebben op codenaam Jennings, of te wel de Torch 2 welke het nummer 9810 meekrijgt. De Torch 2 zal een 1,2GHz processor hebben welke waarschijnlijk een Snapdragon zal zijn. Daarnaast zal de telefoon in ieder geval BlackBerry OS 6 draaien. Mogelijk zal de Torch 2 uiteindelijk verscheept worden met OS 6.1 of zelfs 6.2.

De Torch 2 zal 768 MB geheugen hebben en er zal 8BG aan opslagruimte beschikbaar zijn. Daarnaast zal dit uitgebreid kunnen worden tot 32GB. Het scherm van de Torch 2 zal een 3,17 inch Transmissive TFT LCD zijn met een VGA resolutie van 640 x 480. Een vijf megapixel camera zal in staat zijn om in de 720p resolutie video’s te filmen. Daarnaast is er voor zowel audio en video Windows 10 DRM support. De Lithium-Ion batterij van de opvolger van de Torch 1 zal 1270 mAh groot zijn. Verder zijn er GPS, Bluetooth 2.1, accelerometer en proximity sensoren aanwezig.

Volgens de geruchten zal in Noord-Amerika de 9810 rond juni of juli uitkomen bij de provider AT&T. Volgens de bronnen verkrijgt de telefoon momenteel zijn laatste certificeringen en laatste providertesten. Over een release in Europa is nog niets bekend maar de komst lijkt voor de hand te liggen. De Torch 1 werd afgelopen week door ons getest en ligt momenteel in de winkels voor een prijs van rond de 450 euro.