1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De website AusDroid claimt dat Motorola naar de gebuikers gaat luisteren en een unlocktool voor zijn telefoons uitbrengt.

Motorola stelde op Facebook de vraag ‘Welke coole Android-apps wil je hierna zien van de developers?’. Android-gebruikers beantwoordden deze vraag massaal met een geünlockte bootloader. Met maar liefst zestienduizend stemmen was dit de optie die bovenaan stond, hoewel praktisch eigenlijk de hele poll uit enkel deze optie bestond.

Nu claimt de website AusDroid dat Motorola ook echt naar zijn gebruikers gaat luisteren. De website zou de volgende verklaring hebben ontvangen: "We begrijpen dat er operatorvereisten zijn voor beveiliging naar de eindgebruiker toe en we begrijpen ook dat er ontwikkelaarscommunity’s zijn die deze producten als ontwikkeltool willen gebruiken. Het is daarom de bedoeling om vanaf 2011, net als op de Motorola XOOM, unlocktools voor alle apparaten in ons portfolio vrij te geven, waar operators het toestaan."

Het is AusDroid gelukt om contact op te nemen met Motorola North Asia en die afdeling van de mobieltjesgigant bevestigt de verklaring.