1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft een ontwikkeltool uitgebracht waarmee iOS-ontwikkelaars worden geholpen hun apps om te zetten naar het Windows Phone-platform. Het gaat om een zogenaamde API Mapping-tool die in staat is om aan te geven welke Windows Phone-API’s gelijkwaardig zijn aan die van iOS.

Op deze manier kan een iOS-programmeur die nog niet zo bekend is met C# (de programmeertaal voor Windows Phone Apps) zeer snel de juiste API’s vinden om zijn app om te bouwen. Het is dus echt een handmatige mappingtool en niet een conversietool.

Het is ook echt bedoeld als Wizard voor iOS-ontwikkelaars, op deze manier hoopt Microsoft snel en gemakkelijk nieuwe ontwikkelaars aan zich te kunnen binden. De mappingtool is helaas nog niet compleet. Voorlopig bevat het alleen nog verwijzingen voor Network/Internet, User Interface en Data Management. Binnenkort zullen Audio/Video, Graphics/Animation, Performance en Security nog worden toegevoegd.

Windows Phone 7 is momenteel nog maar in een beperkt aantal landen beschikbaar. Aan het einde van het jaar zal Microsoft het Windows Phone-platform gaan uitrollen in tientallen extra landen waaronder Nederland. Als de cijfers van het aantal toestellen, ontwikkelaars en apps worden vergeleken met de opstartfase van de iPhone en Android dan doet Microsoft het in verhouding beter. Het is dus een platform met ontzettend veel potentie, de grote vraag blijft of het uiteindelijk zal gaan aanslaan bij de grote massa.