1 min

Samsung gaat het mogelijk maken om de aankopen van applicaties via de telefoonrekening te voldoen. Vooralsnog gebeurt dit doorgaans via diensten als PayPal of het gebruik van een creditcard.

Samsung wil met de intrede van deze nieuwe manier het betalen makkelijker maken voor zijn klanten. Samsung bood al de manieren van betalen via een creditcard, prepaidcard en digitaal geld aan. Door het bedrag van een aankoop op de telefoonrekening bij te schrijven, hoeft de gebruiker bijvoorbeeld ook geen gevoelige informatie in te vullen in een applicatiewinkel.

Samsung is op 28 april gestart met de uitrol van deze dienst in Engeland. Andere landen als Duitsland, Australië, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en Oekraïne volgen en Aziatische landen als Vietnam, Thailand, Indonesië en India krijgen de dienst later. Het is nog niet bekend of de dienst ook naar Nederland zal komen en wanneer dit dan zou gebeuren.

Met de nieuwe dienst lanceert Samsung ook een reclamecampagne. Wanneer je gebruikmaakt van de nieuwe dienst, kom je automatisch in een prijzenpoel. Ben jij voorzien van wat geluk dan win je een prijs.