2min

Tags in dit artikel

, , ,

Spotify heeft goed naar zijn gebruikers geluisterd en komt door middel van een software-update met verschillende nieuwe opties. Playlists zullen makkelijk te synchroniseren zijn en zullen ook als losse nummer kunnen worden gedownload..

Veel Spotify-gebruikers met een iPod klaagden steen en been over het feit dat het nogal wat moeite koste om een playlist vanuit Spotify op de mp3-speler te krijgen. Met die reden heeft Spotify deze optie geïntegreerd in zijn software. Wanneer er nu een iPod via een USB-kabel met een computer wordt verbonden, zal de muziekspeler automatisch verschijnen in de apparatensectie van de Spotify-sidebar. Vervolgens is het een kwestie van de gekochte muziek naar de speler te slepen en vervolgens de software zijn werk laten doen.

Daarnaast introduceert Spotify ook een nieuwe downloaddienst. Uit feedback van zijn gebruikers bleek er een aanzienlijke vraag naar de optie om losse nummers uit playlists te kunnen downloaden. Ook hierbij luisterde Spotify goed en verwerkte ook dit in de software. Na de update zal het dus mogelijk zijn om losse nummers en hele playlists aan te schaffen. De prijs per track zal dalen naarmate je een grotere bundel koopt. Zo zal een bundel van 10 nummers zo’n 10 euro kosten waarmee de prijs per nummer op 1 euro komt. Koop je echter een bundel van 40 nummers zal de prijs per track liggen op 75 cent. Wanneer je de grootste bundel koopt, betaal je 60 euro voor 100 nummers. Een los nummer zal dan 60 cent kosten.

Als laatste komt Spotify ook met het nieuws dat het na de update makkelijker zal zijn om je playlists naar je iPhone- of Android-telefoon te synchroniseren. Wanneer je de mobiele applicatie van Spotify opstart, zal je telefoon in de apparatensectie van de Spotify-sidebar verschijnen. Vervolgens is het net als bij de iPod een kwestie van slepen en wachten tot het synchroniseren klaar is.

De update zal vanaf vandaag worden uitgerold en wordt automatisch aangeboden.