De website Donanimhaber is in het bezit van een presentatieslide van AMD waarin alle details staan over de nieuw te lanceren processoren van AMD, de Llano en de Bulldozer.

Volgende maand begint de pret voor de mensen die hun systeem willen gaan upgraden met de nieuwste processoren van AMD. Op 1 juni zal AMD de nieuwe 900 serie chipsets gaan lanceren, de 990FX, 990X en de 970. Deze 900 serie kan overweg met zowel de bestaande Phenom II en Athlon II processoren voor socket AM3 als de toekomstige FX processoren welke gebruik maken van socket AM3+. Naast de 900-serie zal er ook een Llano chipset worden gepresenteerd voor de nieuwe APU’s.

Zes dagen later op 7 juni zal tijdens de E3 in Las Vegas het AM3+ platform worden onthuld. Waardoor AMD wederom de nieuwe moederborden onder de aandacht kan brengen bij de pers.

Dan weer 5 dagen later op 12 juni worden de Llano en Sabine platformen onthult. Ook vindt er dan een AMD Fusion Developer Summit plaats, hier krijgen de software-ontwikkelaars te horen hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van de GPU in de nieuwe Fusion processoren.

Tot slot zal 14 juni de grote dag zijn voor AMD, AMD noemt het zelf de ‘AMD 2011 Client Launch Event’. Op die dag zullen de nieuwe Llano en high-end FX processoren wereldwijd worden gelanceerd. Ook zullen veel websites dan met de eerste benchmarks online komen, tenzij die natuurlijk eerder uitlekken. Kort daarna zullen de processoren ook in de winkel verkrijgbaar moeten zijn. De grote vraag zal natuurlijk zijn in hoeverre AMD in staat is te concurreren met Intel’s Sandy Bridge. Eerdere kregen we al een Llano demonstratie van AMD die zeker niet slecht was!