Anonymous versplinterd na DDoS-aanval

Abonneer je gratis op Techzine!

Na de DDoS-aanval op de website van Anonymous lijken de Anonymous-hackers zich te hebben opgedeeld in twee kampen. De groep met opstandelingen zou inmiddels ook de controle hebben genomen over de primaire communicatie-kanalen.

Deze versplintering van de hackersgroep heeft alles te maken met de aanval van voormalig member Ryan. Ryan was niet te spreken over de huidige gang van zaken en besloot met een handjevol mensen die daar hetzelfde over dachten actie op te ondernemen. Met een gerichte DDoS-aanval legde zij vervolgens de website van Anonymous plat waardoor er geen gebruik meer kon worden gemaakt van de IRC servers.

Een slimme zet want de IRC-servers zijn hét communicatie-kanaal van Anonymous, hierdoor werd de groep dus volledig lamgelegd. Ryan kreeg vervolgens de rol van een soort klokkenluider. Hij is van mening dat bepaalde members en admins achter de schermen teveel zeggenschap zouden hebben. Dit terwijl Anonymous altijd heeft uitgedragen dat zij een democratische groep zijn. Het idee hierachter is erg slim omdat wanneer er geen leider is, het zeer moeilijk is om achter de identiteit van alle members te komen.

Bij een democratie zou er dus geen rangorde zijn binnen de groep. Volgens Ryan was dit echter wel het geval en dit was voor hem reden genoeg om de groep aan te vallen. Momenteel is er een deel van de groep wakker geschud en hebben zij de kant van Ryan gekozen. Deze groep noemt zich "The Splinter Group" en heeft nu de controle over twee websites die normaliter gebruikt worden door Anonymous, het gaat om AnonOps.net en AnonOps.ru.

De overgebleven Anonymous leden zijn hier niet blij mee en reageren op hun beurt dat Ryan nu dreigt een 800.000 computers sterk botnet te gebruiken als de groep erin slaagt om de websites weer terug te heroveren. Volgens Anonymous is Ryan daardoor gevaarlijk, onvoorspelbaar, arrogant en narcistisch.