2min

Tags in dit artikel

, ,

Activision heeft de eerste informatie en trailer vrijgegeven van het derde deel van de Modern Warfare-reeks. Zo blijkt uit de vrijgegeven content, trailer en reclamecampagne dat de oorlog deze keer niet in een ver land zoals Afghanistan, Rusland of Vietnam afspeelt maar een stuk dichter bij huis.

Zo zullen onder andere New York, Londen, Berlijn en Parijs het toneel zijn voor het derde deel uit deze serie. Dit bevestigd de trailer die je hieronder kunt bekijken. Volgens de geruchten zullen de eerste missies zich afspelen in Manhattan, New York en zou het verhaal eindigen in Dubai.

De trailer toont beelden van een wereld die lijkt verwikkeld in een oorlog die omschreven kan worden als de derde wereld Oorlog. Verschillende wereldsteden worden verwoest door explosies en met de grond gelijk gemaakt door middel van bombardementen.

Daarnaast maakt Activision gebruik van een vrij controversiële reclamecampagne. Wanneer je het derde deel van de Modern Warfare-reeks pre-ordert zal je in de Verenigde Staten bij de winkelketen GameStop een dubbelzijdige poster ontvangen. Op de voorzijde is een afbeelding van het Navy Seals Team Six afgebeeld en op de achterzijde staat een imitatiecover van het blad Time magazine. Op deze nepcover zie je een door de oorlog verwoeste Wall Street, omdat deze locatie zich vlak bij de plaats bevind waar het 11 september drama zich afspeelde en een verwoeste Amerikaanse vlag aan de muur hangt, zal dit voor een hoop controversie gaan zorgen.

Modern Warfare zal naar verwachting gelanceerd worden op 8 November voor de PC, Xbox 360 en de PlayStation 3.