1 min

Tags in dit artikel

Cybercriminelen hebben dankbaar gebruik gemaakt van een lek in Hotmail waardoor zij in staat waren om e-mails te lezen en contacten konden overnemen. Microsoft laat weten het lek inmiddels gedicht te hebben.

Hackers konden door middel van een e-mail te sturen waarin een bepaalde code was verwerkt van deze lek gebruik maken, deze code werd automatisch uitgevoerd bij het openen van het bericht. Meer dan alleen het openen van het bericht was niet nodig, men hoefde dus niet een bestand te downloaden of op een bepaalde link te klikken. Via deze lek waren de hackers in staat om alle contacten van het slachtoffer over te nemen en alle e-mails in te zien. Ook maakte de hack gebruik van een doorstuurfunctie, waarmee alle toekomstig verzonden e-mails ook konden worden gelezen.

Het is nog onbekend hoeveel mensen er daadwerkelijk zijn getroffen door deze hack. Volgens de onderzoekers van Trend Micro zou het om een gerichte aanval gaan omdat er specifieke e-mailadressen in de code waren ingevuld. Wat de hackers met de informatie willen doen is vooralsnog onduidelijk. Microsoft heeft het lek inmiddels wel gedicht.