1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft erkend dat veel systemen die draaien op Mac OS X besmet zijn met scareware. Om dit te verhelpen, brengt het bedrijf binnenkort een update uit die de scareware op zal sporen en verwijderen.

Dit heeft Apple bekendgemaakt middels een ondersteuningsdocument op zijn website. Wanneer een systeem nog niet is besmet met de malware en de gebruiker de update installeert, zal de software de gebruiker wel waarschuwen voor de scareware. Daarnaast beschrijft het document ook hoe gebruikers stap voor stap de ongewenste software van hun systeem kunnen verwijderen. De eerste berichten over de scareware doken begin mei op.

Inmiddels blijken al veel Mac-gebruikers last te hebben van de scareware en daarom komt Apple nu met een officieel ondersteuningsdocument. Het is voor Apple een nieuw terrein waarop het zich begeeft in de strijd tegen malware. Pas sinds versie 10.6 waren er tekenen van een systeem dat malware detecteert. Daarnaast was dat systeem maar erg magertjes te noemen.

Volgens een beveiligingsexpert uit de Verenigde Staten kan Apple qua beveiliging nog genoeg leren van Microsoft. Microsoft levert namelijk standaard met elke Windows Vista- en 7-pc Windows Defender mee, dat veel malware tegenhoudt. Voor de makers van antivirussoftware begint er een heel nieuwe markt te ontstaan met de opkomst van malware op OS X. Zij raden dan ook aan om vooral een antiviruspakket voor de Mac te kopen.