2min

In de Verenigde Staten en in Engeland zijn de geruchten over de volgende iPhone weer in alle hevigheid losgebarsten. Dit omdat een selectief deel van de Britse pers is uitgenodigd om de World Wide Developers Conference bij te wonen. Veel media zien dit als een ‘kleine aankondiging’ waardoor ze verwachten dat volgende maand de iPhone 4S zal worden aangekondigd.

De journalisten zijn in elk geval met klem verzocht te komen. De Amerikaanse en Engelse media zien dit als een ‘kleine aankondiging’ waardoor er volgens hen geen sprake is van een iPhone 5 lancering maar van een iPhone 4S. Bij een iPhone 5 lancering zou Apple veel groter uitpakken aldus deze media, als het inderdaad gaat om de iPhone 4S lancering dan zal de iPhone 5 automatisch pas volgend jaar worden gelanceerd.

De geruchten over de volgende iPhone zijn sinds januari alleen maar sterker geworden. Ook zijn er al allerlei configuraties en designelementen voorbij gekomen. Bij een iPhone 4S gaat men er in elk geval vanuit dat de camera’s in het toestel worden verbeterd, de processor wordt vervangen door een nieuwe dual-core A5 proceossor en HSPA+ voor nog sneller mobiel internet. Ook zou het toestel mogelijk van meer geheugen worden voorzien. Het design van het toestel zou vrijwel identiek blijven aan de iPhone 4.

Mocht het onverhoopt toch gaan om een iPhone 5 lancering, dan zijn er enorm veel geruchten die mogelijk waar zijn. Een mogelijke iPhone 5 zou behalve de bovenstaande specificaties wellicht ook worden voorzien van een gebogen scherm dat ook nog eens een halve inch groter is.

Het lijkt in elk geval duidelijk dat begin juni er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd. Wat voor iPhone het precies wordt zal waarschijnlijk dan pas duidelijk worden. Eerder meldden Reuters en Digitimes al zeker te weten dat er deze zomer een nieuwe iPhone zou komen op basis van hun bronnen.