1 min

Volgende week maandag 6 juni zal Apple de nieuwste versies van het mobiele besturingssysteem iOS en het besturingssysteem Mac OS X introduceren op de Apple World Wide Developers Conference (WWDC). Het gaat hier om iOS 5.0 en Mac OS X Lion.

Dat valt te lezen in een persbericht wat we vanmiddag ontvingen van Apple. Steve Jobs, de CEO van Apple die al enkele maanden met ziekteverlof is, zal de aftrap verzorgen van de WWDC samen met enkele andere leidinggevende. Dan zal ook de officiële bekendmaking en presentatie plaatsvinden van deze nieuwe versies.

Naast het nieuwe iOS 5.0 en Mac OS X Lion besturingssystemen zal Apple ook iCloud introduceren, de nieuwste online clouddienst van Apple. Volgens de laatste geruchten zou het gaan om een dienst waarmee je muziek online kan opslaan en vervolgens op verschillende apparaten kan afspelen.

Tevens gaan er geruchten de ronde over de lancering van de iPhone 4S, een update van de iPhone 4. Al staat Apple bekend om het verbazen van vriend en vijand en zou Apple ook zomaar met een iPhone 5 op de proppen kunnen komen die wel gezien kan worden als grote update van de iPhone 4. Volgende week maandagavond zullen we het waarschijnlijk zeker weten!