1 min

Tags in dit artikel

,

Nvidia introduceerde afgelopen maandag de nieuwe goedkopere "active shutter glasses", oftewel 3D-bril die compatibel is met de 3D Vision technologie van het bedrijf. De nieuwe bril gebruikt een USB-kabel als stroomvoorziening, daardoor vereist de bril geen batterijen of IR ontvangers. De goedkopere bril zal het bedrijf helpen om de populariteit van stereo-3D technologie op te voeren.

De nieuwe bril van nVidia bevat een 3 meter lange USB 2.0 kabel voor een directe verbinding met een 3D-monitor of -laptop. De nieuwe bril is compatibel met meer dan 65 verschillende 3D-monitoren, laptops en projectoren. De USB-kabel zorgt niet alleen voor een flinke prijsverlaging, maar zorgt er ook voor dat de bril perfect is voor het spelen tijdens lan-parties. Omdat de bril geen batterijen gebruikt kan je hem overal mee naar toe nemen en makkelijk aansluiten. Ook kan de 3D-bril makkelijk worden beveiligd tegen diefstal.


De bril wordt eind juli 2011 verwacht en wordt verkocht op de website van nVidia zelf en natuurlijk in diverse winkels die over nVidia producten beschikken. De bril krijgt een adviesprijs van 99 dollar, wat een stuk goedkoper is dan de draadloze variant van deze bril!