2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren vond de presentatie van de nieuwe Nintendo Wii plaats. Na veel speculatie op het internet – waarin namen de ronde gingen zoals Wii 2, Wii HD en Project Cafe – werd de naam van het nieuwe consule onthuld: Wii U. De presentatie werd niet alleen aangegrepen om het nieuwe console te introduceren, maar tevens om een groot aantal nieuwe spellen aan te kondigen voor zowel de Wii U als de 3DS.

Zo maakte Nintendo bekend dat het met meerdere nieuwe Zelda-titels komt. Om te beginnen komt, ter ere van het 25-jarige bestaan van deze serie, The Legend of Zelda: Skyward Sword uit op de Wii U. Ter ere van dit jubileum verschijnt er samen met dit spel een gouden WiiMote in de winkels. Dit spel zal rond de kerstdagen in de winkels liggen. Voor de 3DS is Link’s Awakening vanaf nu te koop in de eShop van Nintendo. The Legend of Zelda: Four Swords is vanaf september gratis beschikbaar als download voor de Nintendo DSi. Naast de games zullen er ook twee cd’s verschijnen met een klassieke uitvoering van de Zelda-muziek. Deze zal, evenals Skyward Sword, tegen de feestdagen beschikbaar zijn.

Naast de vele Zelda-games zullen er nog meer nieuwe spellen verschijnen. Zo kondigde Nintendo aan dat Darksiders II op de nieuwe Wii U zal verschijnen. Aanvankelijk zou deze sequel alleen op de PlayStation 3 en de Xbox 360 verschijnen, maar komt toch ook beschikbaar voor de Wii U. Andere spellen die op de Wii U zullen verschijnen, zijn Metro: Last Night, Batman: Arkham City, Aliens: Colonial Marines, Lego City Stories en Smash Bros 4.

Voor de 3DS zullen eveneens tal van nieuwe spellen verschijnen. Zo verschijnt het vervolg op Luigi’s Mansion – Luigi’s Mansion 2 – op de 3DS, een spel dat aanvankelijk alleen op de Nintendo Gamecube verscheen. Ook Star Fox 64 3D, Mario Kart 3DS, Super Smash Bros 4, Paper Mario 3DS en Animal Crossing 3DS zullen op de Nintendo-handheld verschijnen.

Daarnaast maakte Nintendo bekend dat de Wii U door de Unreal Engine 3 ondersteund zal worden. Batman: Arkham City en Aliens: Colonial Marines zullen deze engine gebruiken voor de gameplay.