LG heeft besloten om de LG Optimus 3D als eerste in Europa uit te gaan brengen. We hebben dit toestel al eerder gezien op bijvoorbeeld de CeBIT, toen waren we al redelijk onder de indruk van het toestel. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en zou LG toch in staat moeten zijn geweest het toestel nog verder te verbeteren en af te maken.

De LG Optimus 3D is een zeer uniek toestel, het beschikt namelijk over een 3D-scherm. Hiermee kunnen video’s worden afgespeeld in 3D zonder dat hier een bril voor nodig is. Daarnaast is het ook mogelijk om video’s op te nemen in 3D.

Daarnaast zou het toestel ook nog eens razendsnel moeten zijn, mogelijk sneller dat de smartphone die nu de lijsten aanvoert, de Samsung Galaxy S II. De Optimus 3D heeft namelijk alles dubbel, LG promoot dan ook met de tekst: ‘Dual-Core, Dual-Channel, Dual-Memory’, uiteraard zal in een review moeten blijken of het toestel inderdaad zo goed is.

Het toestel beschikte in maart nog over Android 2.2 maar we gaan er vanuit dat LG dit inmiddels wel zal hebben geupgrade naar Android 2.3.

Het toestel beschikt verder over een 4,3-inch 3D brilloze LCD met een resolutie van 800 x 480 pixels, het toestel wordt aangedreven door een 1GHz dual core TI OMAP4430 processor met 512MB dual channel RAM.
Op de voorzijde is een enkele 1,33 megapixel camera te vinden en op de achterzijde een dubbele 5 megapixel camera, deze is dubbel zodat er in in 3D kan worden opgenomen. De camera’s zijn namelijk in staat om 3D op te nemen in 1080p op 24fps of in 720p at 30fps. Tot slot beschikt de smartphone over een 14,4 Mbps HSPA+ verbinding en een HDMI poort waarmee de 3D-beelden op je 3D-televisie zijn af te spelen via HDMI 1.4.

Het toestel zal op korte termijn in Europa beschikbaar komen waarna de rest van de wereld binnen enkele weken moet volgen. Uiteraard trachten we bij Techzine zo spoedig mogelijk een review te kunnen doen van dit toestel.