2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vier nieuwe Nokia-toestellen met het besturingssysteem Symbian Belle zijn vandaag opgedoken op het internet. Weliswaar zijn er nog geen foto’s van de telefoons beschikbaar, maar er zijn wel vellen met daarop specificaties van de toestellen gelekt.

Het gaat om de Nokia Fate (500), Cindy (600), Zeta (700) en Helen (701). Alle toestellen zijn voorzien van een 1 GHz-processor en zijn voorzien van het besturingssysteem Symbian Belle, de opvolger van Symbian Anna.

De Nokia Fate wordt de goedkoopste van de vier toestellen: deze telefoon wordt volgens de uitgelekte specificaties als "betaalbaar, betrouwbaar en snel" op de markt gezet. Afgezien van een 5 megapixelcamera worden er geen andere specificaties genoemd.

Het tweede toestel, de Nokia Cindy, moet als de opvolger van de Nokia X7 worden gezien. Deze telefoon zal voorzien zijn van de technologie near field communication (NFC). Dankzij NFC-chips kunnen mobiele telefoons op korte afstand draadloos informatie versturen en ontvangen, zoals betalingstransacties. De Nokia Cindy zal een amoledscherm van 3,2 inch en een 5 megapixelcamera krijgen. Dit toestel zal zich richten op de jeugdige bellers.

De Nokia Zeta (700) zal, evenals de Nokia Cindy, voorzien zijn van een NFC-chip en een amoledscherm van 3,2 inch. Nokia zal dit toestel promoten als de "dunste smartphone" ter wereld die zeer snel is.

De Nokia Helen (701) ten slotte zal de duurste van deze vier toestellen worden. Het krijgt een 3,5 inch lcd-ClearBlack-scherm en een 8 megapixelcamera. Dit toestel zal als de opvolger van de Nokia C7 gepresenteerd worden.

Het is mogelijk dat de namen en codenummers werktitels zijn en dat deze dus nog kunnen veranderen als ze op de markt verschijnen. Zo zou de Nokia 500 best wel eens de Nokia N5 kunnen worden.