Abonneer je gratis op Techzine!

De populaire internetbeldienst Skype is nu ook gratis voor Android beschikbaar gekomen. Op de iPhone was het al enige tijd mogelijk om gratis te videobellen met Skype, nu is er de keuze gemaakt dit ook op Android mogelijk te maken.

Skype werd enkele maanden overgenomen door Microsoft voor 8,5 miljard dollar en daarmee krijgt Skype dus een compleet nieuwe strategie. Of het gratis beschikbaar komen op Android een plan is uit de strategie van Skype of van Microsoft, is onduidelijk. Wel zal het de populariteit van het programma op Android erg goed doen.

Om gratis te kunnen videobellen met Android moet je smartphone wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet het toestel beschikken over Android 2.3 en een camera aan de voorzijde. Momenteel werkt de videobelfunctie van Skype alleen nog op de Nexus S en enkele toestellen van HTC en Sony Ericsson. Skype heeft inmiddels laten weten dat het druk bezig is andere toestellen toe te voegen.

Via de nieuwe Skype-app voor Android kunnen gebruikers een-op-eenvideogesprekken met elkaar voeren. Dit kan via Android-smartphones, iPhones, Windows, OS X, Linux en televisies.