2min

Tags in dit artikel

,

De Taiwanese notebookmaker Pegatron heeft een megaopdracht van Apple weten binnen te slepen. Volgens bronnen heeft Apple de fabrikant gevraagd 15 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone te leveren. In september zouden de eerste exemplaren al klaar liggen voor verzending. Pegatron wilde niet op de berichtgeving reageren.

Dat meldt de website DigiTimes. Pegatron wist in het verleden al eerder grote orders van Apple binnen te slepen. De notebookfabrikant tekende vorig jaar een contract met Apple om 10 miljoen CDMA-versies van de iPhone 4 te leveren. Door de tegenvallende verkoop van de CDMA-versie van de iPhone 4 in het eerste kwartaal van dit jaar verscheepte Pegatron minder dan 4 miljoen telefoons. De megaorder van Apple zou als geroepen komen om de tegenvallende inkomsten van het eerste kwartaal te compenseren. Pegatron verloor namelijk Asustek als grootste partner.

Volgens de bron is de nieuwe iPhone geen grote update ten opzichte van de iPhone 4. Deze voorspelling is al door meerdere deskundigen gedaan. Bijna twee weken geleden voorspelde Chris Whitmore, medewerker bij de Deutsche Bank en analist bij onder meer de Wallstreet Journal, dat Apple in september niet één, maar twee nieuwe iPhones zal lanceren: een nieuwe goedkopere prepaid telefoon (iPhone 4S) en de nieuwe iPhone 5.

Voorlopig moeten we doen met deze geruchten. Over een paar maanden zullen we meer met zekerheid kunnen zeggen. Maar tot die tijd zullen er vast en zeker nog meer geruchten en verhalen de ronde doen over de nieuwste iPhone(s).