1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Enkele weken geleden deden geruchten de ronde dat Microsoft native Xbox 360-games op Windows 8 wil laten draaien. Nu lijkt er bewijs te zijn gevonden dat deze claim ondersteunt.

Het gerucht had het echter niet over het plaatsen van een Xbox 360-game in de dvd-speler en spelen maar. In plaats daarvan zou de game opnieuw gedownload moeten worden van Microsoft voor een kleine, maandelijkse bijdrage. Het gerucht werd afgedaan als onwaar, vanwege de kracht benodigd om een Xbox 360-game te emuleren. Kracht die op dit moment voor consumenten niet beschikbaar is.

Win8Italia heeft echter bewijs gevonden dat Microsoft mogelijk wel degelijk plannen heeft om Xbox 360-games op de een of andere manier in Windows 8 te draaien. In de kernel zijn de volgende strings aangetroffen: "XBOX_360_SYSTEM_CRASH" en "XBOX_360_SYSTEM_CRASH_RESERVED". Wat dit zegt over het proces van het gerucht, is niet duidelijk.

Het is mogelijk dat Microsoft inderdaad native Xbox 360-games op Windows 8 wil laten draaien, maar het kan ook dat de strings worden gebruikt voor een verbinding tussen een Windows 8-computer en een Xbox 360. Is dat het geval, dan geven de strings aan wanneer de verbinding tussen de twee apparaten is verbroken.

Wat Microsoft echt van plan is met de Xbox 360 en Windows 8, is onduidelijk. Overigens voegde Microsoft recentelijk nog de Games for Windows-website samen met Xbox.com.