2min

Tags in dit artikel

, ,

Sony presenteerde op de Consumer Electronics Show 2011 een wel heel bijzondere headset. Met deze headset zou het mogelijk zijn om de grenzen van 3D-technologie nog verder te verleggen.

Sony claimt dat het met de headset een virtualreality kan creëren. Daarmee gaat Sony een stap verder dan videogames, films en televisies die alleen de 3D-compatibility vergroten.

Deze headset gaat nog verder. In plaats van passief achterover in je luie stoel te zitten, wil Sony een headset creëren die 3D en virtualreality combineert. "Met de headset kunnen we een geweldige 3D-kwaliteit neerzetten waardoor je als speler echt in de game-ervaring wordt gezogen", zegt Mick Hocking van Sony.


De headset ziet er strak, glanzend en futuristisch uit. De helm beschikt over twee 720p OLED-schermen die, in combinatie met 5.1-surroundsound, voor zeer hoge kwaliteit 3D-beelden moeten zorgen. De helm moet straks ook de bewegingen van het hoofd registreren, maar daar werkt de R&D-afdeling momenteel hard aan.

Sony zou inmiddels bezig zijn met het ontwikkelen van een aantal games voor de VR-headset. Hocking wilde niet zeggen welke games dat zijn. Wanneer de headset uitkomt en wat de prijs zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Overigens is Sony’s headset niet de eerste: eerder kwam al Nintendo met Virtual Boy. Deze gamingconsole zou volgens Nintendo virtualrealityomgevingen kunnen creëren, maar in plaats daarvan zag de gebruiker alleen een aantal rode lijnen en zwarte vlakken. Hierdoor waren muren en open lucht soms zeer moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Bovendien was het niet mogelijk om de Virtual Boy op je hoofd plaatsen. In plaats van een hoofdband kwam Nintendo met een wankele standaard om de console op te zetten waar je vervolgens achter moest gaan zitten. Ten slotte zijn er maar een klein aantal spellen op verschenen. Om deze redenen is de Virtual Boy niet naar de Nederlandse winkels gehaald voor verkoop aan het grote publiek.