1 min

Tags in dit artikel

,

Afgelopen weekend kondigde Apple aan dat ze een nieuwe Apple Store gaan openen op het station in New York. Dit zal de grootste Apple Store worden die het bedrijf op dit moment kent.

Apple heeft een deal gesloten met de Metropolitan Transportation Authority om haar grootste winkel op Grand Central Terminal te openen, het drukste treinstation van New York. De oppervlakte van de winkel zal meer dan 2000 vierkante meter zijn. Appel gaat jaarlijks 800.000 dollar aan huur betalen. Over tien jaar zal dat bedrag oplopen tot één miljoen dollar per jaar.

Dat het goed gaat met Apple is niets nieuws. Vorige week kondigde Apple aan dat het een recordwinst in de boeken kon noteren. Dit succes is te danken aan de toegenomen populariteit van de iPhones en iPads. Ook het nieuwe besturingssysteem valt goed in de smaak bij consumenten. In de eerste week verkocht Apple al meer dan één miljoen exemplaren van Mac OS X Lion.

Niet alleen op korte termijn boekt Apple succes. Volgens analisten en investeerders zal Apple binnen nu en een jaar uitgroeien tot het meest waardevolle bedrijf ter wereld. De huidige marktwaarde van Apple wordt geschat op bijna 360 miljard dollar. De enige belemmering om Exxon Mobil van de troon te stoten, zou een grote waardestijging zijn van Exxon Mobil door hogere olieprijzen.